vineri, 23 septembrie 2011

Tristut

Tata, ia calu meu si du-te.

Azi ma uitam la un glob care avea inauntru picatele din alea minuscule stralucitoare, pe care daca il intorci arata ca si cum ninge peste un castel minuscul.

Mi-a adus aminte de vara, la mare, cand nu erau banii mei de cheltuit, ca sa ii numar pana la unu', cand eram de mana cu mama si tata si visele mi se indeplineau, cand viata era colorata si vesela si totul era un joc mai mult sau mai putin amuzant. mi s-a facut dor de mine. de viata. de campuri cu grau in care fugi desculta, cu un batic rosu in juru gatului si il astepti pe El sa te prinda de talie si sa te traga la piept, si totul miroase a pamant bun si cald, si iarba proaspata si dulce.

mi-am adus aminte de chestii , fractiuni de amintiri, cand lumea era in culoare si sunet, cand ideile are mai mult vise si citate celebre, cand viata functiona dupa un ritm impus de oameni mari, si tari si buni, si eu eram ca o nota leganata de vant pe sorfegiul lor.

acum un om drag mie este trist, si eu sunt furioasa. cum sa fie trist si eu sa nu pot face nimic in sensul asta??? cum sa nu pot sa il apar de necazuri, tristete, jale... cum sa fiu asa de slaba???

si totusi, parca numai asta am invatat de cand sunt aici, in lumea oamenilor mari. Anume, ca defapt nu pot asta si aia si ailalta, ca defapt sunt mic si slab si angrenajul e mai puternic decat as putea fi eu vreodata.

un om slab vorbea, nu un Dan capitan de plai puternic si neinfricat, in fata caruia isi pleaca capetele leii. asa as vrea sa fiu, model de forta bruta, nu fizica, ci bruta.

as vrea sa fiu un uragan, ba nu, un munte. o forta uriasa si constanta, care sa isi urmeze calea, sau sa isi faca calea, fara frica si fara jena.

as vrea mai mult de la mine... dar ma opresc in eu. eul las si mic si speriat de toate.

as vrea acuma eu un cal, sa fug in munti si sa indur un test al barbatiei. si sa ma intorc forta care imi doresc sa fiu.

Cat despre forte si curaj, solstice si nino.

2 comentarii:

  1. te admir pentru că îţi pasă de oamenii pe care îi iubeşti.

    de fapt, te admit pentru că iubeşti.

    într-o zi, am să învăţ şi eu cum se face.

    RăspundețiȘtergere
  2. it is quite easy, i think.

    just let go of yourself :)

    RăspundețiȘtergere