vineri, 13 ianuarie 2012

biscuim, maria ta


Azi am fost stresata.

Job related.

Am inceput de aseara, cand un client a hotarat ca in serviciile platite intra si urlatul la sclavul de pe mosie, datul cu biciul si replicile jignitoare.

Astazi, pentru acelasi client, am fost sa discut cu autoritatea, ca sa vad ce s-a intamplat intern de nu e Bossul fericit. Instinctiv, am vrut sa folosesc acelasi ton cu biata fumee de la receptie, macar sa nu fiu singura victima a nefericirii Bossului.

Bineinteles, cand sa ma pornesc sa fac scandal ca asa nu se poate, ca de ce e o eroare interna, ca noi avem nevoie de aia si aia si ailalta, numai ce ma apuca o senzatie ciudata de jena. Realizez cumva subconstient ca eu ma transformasem in vocea furiei lui Boss (ca in gura lui Saruman) si imi dau seama ca pe eu sunt altcineva, cu alte prioritati, si alte valori. Si incep sa vorbesc frumos cu femeia, sa ii explic de la umar la umar in ce situatie de rahat sunt, si care e problema, si de ce avem nevoie de o rezolvare rapida. Femea, probabil din simpatie si un sentiment de reciprocitate, imi raspunde frumos. Imi explica cum merg lucrurile. Pe cine sa sun. Cum sa pun problema. Eu, indatorata, ii multumesc. Ea ma opreste, si suna chiar ea. Ca sa vedeti, ca am o prietena (adica eu) care are o problema. Ce sa facem. Femeia aia, la randu ei din simpatie, explica ca nu e treaba ei. Dar stie pe cine sa sune. Si uite asa, ma servesc femeile cu o cafea, ma aseaza pe un scaun si se ajunge la sursa problemii.

Problema e la alta institutie, nu au facut ceva anume. Ce se poate face? Pai, noi nu prea putem face nimic direct, dar putem sa vorbim cu x sa ne ajute de acolo. Dar o sa dureze, ca procedura e cam indelungata.

Ce sa mai, voi veni saptamana viitoare sa ridic actul rezolvat. Nu pot decat sa ma bucur.

Si sa confirm ca bunul simt bate toti Bossi din lume, care sunt siguri ca datorita lor se invarte pamantul. Astept acum sa tipe din nou ca pana saptamana viitoare se va usca de plans si dor pentru actul ala.

Dar eu doar atat am putut, impreuna cu persoanele amabile de la autoritate.

Si daca tipa intr-adevar, e timpul sa stabilim clar prioritati.

Pentru ca nu mai accept sa risc sanatatea puiului meu pentru orice taran imbogatit subit.

And that is that.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu